Llibre Discussió:Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa (1877).djvu

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Presentació

L’any 2010 s'han complit cinc-cents anys del naixement de Cristòfol Despuig.

Per commemorar aquesta efemèride, el CEL fa una crida a tothom a participar en l’edició col·laborativa del llibre Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa de Despuig en el portal Viquitexts.

Justificació

Actualment no hi ha cap edició digitalitzada de Los col·loquis de Despuig a l’abast de tothom.

La primera edició de Los col·loquis (Barcelona: Impr. de la Renaixensa, 1877) és de domini públic i es pot consultar en línia a diverses biblioteques virtuals, com ara la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives (Alacant : Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, 2006).

Proposta

La proposta del CEL és crear una xarxa de voluntaris per publicar aquesta edició al portal Viquitexts, concretament a la pàgina del llibre Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa.

Cada col·laborador/a només cal que revise una de les pàgines del llibre.

Només s'ha de comprovar que el text transcrit, obtingut amb un programa de reconeixement de text (OCR), siga totalment fidel a l'original i s'han de corregir els pocs errors que hi ha.

Fem també una crida especial als blocaires perquè publiquen als seus blocs la pàgina que hagen editat. En aquest bloc afegirem els enllaços dels blocs que hi participen.

Aquesta proposta parteix del grup de treball Recursos sobre Despuig, organitzat pel Servei Educatiu del Baix Ebre (codi 8030581803).

Viquitexts és un projecte de Wikimedia Foundation, una organització sense afany de lucre que manté l’enciclopèdia lliure Viquipèdia, accessible a Internet i disponible en 250 llengües elaborada col·laborativament per alguns dels seus propis lectors.

Objectius

· Conèixer la dimensió col·laborativa del projecte Viquitexts.

· Participar-hi activament mitjançant la creació d’una edició digital del llibre de Despuig.

· Col·laborar en la celebració de l’aniversari del naixement de Cristòfol Despuig.

Calendari

La convocatòria comença a principis de gener de 2011.

S’hi poden fer aportacions fins a finals de febrer.

A principis d’abril es presentarà l’edició digital completa i revisada.

Més informació

Marató de Los col·loquis de Despuig

--AAS 16:35, 22 gen 2011 (CET)

Comentaris

Hola. Bona iniciativa! Hem creat les pàgines a on es veuran totes les pàgines en conjunt, i cadascuna amb una capçalera per a navegar entre col·loqui i col·loqui. Així ja només queda allò més feixuc (o plaent :) que és fer totes les pàgines individuals.
Tinc un dubte sobre el títol: "Los col·loquis..." o "Los Col·loquis..."? I, canviem totes les eles geminades amb un guió "l-l", pel punt volat actual "l·l", com es diu a la presentació, no? És com la essa llarga arcaica que sembla una "f", que no és gens clar què aporta de bó transcriure-la i al final la transcrivim com a "s". -Aleator 01:36, 14 gen 2011 (CET)
Hola. Hem començat a fer-hi proves i crec que serà millor no canviar la ela geminada, és a dir, donar el missatge clar de deixar-ho igual que l'original. Més tard, si convé, farem servir les plantilles de correcció i d'errata per indicar-ho. El títol sembla clar que ha de ser "Los col·loquis..". --AAS 16:34, 22 gen 2011 (CET)
Només falta validar algunes pàgines. Això ja ho tenim al sac. --AAS 13:16, 3 març 2011 (CET)