Vés al contingut

Ordre relativa a la posta en funcionament del Museu Marítim de Catalunya

De Viquitexts
Ordre relativa a la posta en funcionament del Museu Marítim de Catalunya
Generalitat de Catalunya
(1936)


El Museu Marítim de l'Institut Nàutic de la Mediterrània passà a dependre directament de la Generalitat de Catalunya, per Decret del 19 d'agost, i havent estat disposada per Decret del 19 d'aquest mes la instal·lació a les Drassanes de Barcelona del Museu, sota la denominació de Museu Marítim de Catalunya,
He resolt:
Primer. — El material, taller i tots els serveis anexos al Museu Marítim de l'Institut Nàutic de la Mediterrània serà traslladat a l'edifici destinat a Museu Marítim de Catalunya.
Segon. — Tot el que hagi recollit o pugui recollir l'Oficina del Servei del Patrimoni Artístic, Històric i Científic de Catalunya, i que tingui un aspecte marítim, serà lliurat directament al Museu Marítim de Catalunya.
Tercer. — Les maquetes de vaixells, ex-vots, llibres, gravats, pintures, documents i tota mena d'objectes d'aspecte marítim, que existeixen en ermites, santuaris, etc., així com els que han estat requisats, del lloc que sigui, per entitats o particulars o bé que resten en edificis apropiats o controlats, hauran d'ésser lliurats igualment al Museu Marítim de Catalunya.
Quart. — El Delegat de la Conselleria de Cultura a les institucions de la dissolta Junta de Patronat de l'Institut Nàutic de la Mediterrània. senyor Ferran Arranz, continuarà exercint el càrrec de Delegat de la Generalitat en el Museu Marítim de Catalunya.
Barcelona, 23 d'octubre del 1936

El Conseller de Cultura
Ventura Gassol


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)