Pàgina:Antologia d'autors catalans.djvu/13

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.
Manel Folch i Torres

(Mestre en Gai Saber)

———————


 Va neixer a Barcelona el 25 de Desembre de 1877. Essent molt infant encara ja va demostrar la seva facilitat per la versificació, doncs a la edat de set anys tenía una precocitat extraordinaria en fer redolins. Va seguir el batxillerat, notant-se en ell una marcada afició en la retòrica i poètica, que al cursar-la, aquells redolins d'avans plens d'ingenuitat infantil, varen pendre allavors una forma més complerta al convertir-se en veritables poesíes. L'afició que per les lletres demostrava va servir d'exemple als seus germans més joves qu'ell, que no vareu tardar en seguir-lo, causant amb això, una certa sorpresa en la família Folch, pnig en ella, no habia demostrat aquesta afició cap dels membres ascendents de la mateixa.
 La seva literatura, des dels començos, ha estat sempre la catalana, essent el seu model la «Lliga de Catalunya» de la que habia estat soci fundador el seu pare, i ont va trobar els primers models estimulants, que foren els principals autors del nostre renaixement. Dedicat al periodisme desde la edat de disset anys, va formar part de diferentes redaccions de diaris d'informació general. La poesia que des del primer moment el va atraurer, va publicar-se en totes les revistes d'aquells temps. Fou un dels fundadors del Cu-cut i en ell va cooperar per l'espai d'once anys.
 Dedicat de ple a la poesia, ha sabut formar-se amb ella una personalitat pròpia i un estil atractívol purament seu, trobant-se en ell un cert regust; una certa