Pàgina:Antologia d'autors catalans.djvu/158

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

Jaume Novelles de Molins
———————

Enfront nostre tenim a un poeta que enamorat de les belleses qu'enjoien la nostra terra, ha cantat en sencilles prò inspirades composicions les costums muntanyenques, com a petits quadres d'impresió, nascuts de la inspiració del pintor que dona vida a les seves obres copiades de la bellesa del paisatge i de la grandiositat de la Natura.

En Novelles de Molins fou doctorat en filosofía i lletres l'any 1891 i en 1895 va ésser nomenat catedràtic auxiliar del nostre Institut, càrreg que va renunciar més tard per les seves moltes ocupacions.

Fou un dels fundadors del «Centre Escolar Catalanista», va col·loborar constanment a La Renaixensa, Lo Catalanista (de Sabadell), L'Arch de Sant Martí, La Creu del Montseny, La Veu del Segre, Diari de Catalunya i Catalunya Artística.

Porta publicades diferentes obres, la primera Agredolç {col·lecció de poesíes), Bosqueroles amb un pròleg d'En Moliné i Brasés, llibre que obtingué medalla de plata en l'Exposició Universal de Barcelona (1888) i més tard va publicar un volum titolat Ratlles Curtes.

En els Jocs Florals de Barcelona porta guanyats quatre accèssits i la Flor natural l'any 1891 i més de setanta premis en diferents Concursos literàris celebrats a Catalunya.