Pàgina:Antologia d'autors catalans.djvu/69

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.
(Mestre en Gai Saber)
———————

 En un dels homenatges publicats per Catalunya Literaria, dic parlant d'aquest popular poeta: «Parlar d'en Apeles Mestres, és parlar del poeta català més poeta dels qu'en la actualitat trepitgen terra catalana» i no vaig desencaminat al dir-ho, puig aquest admirable cantor de les belleses de la Natura; el creador de les formoses poesies de platja i dels enèrgics poemes Flors de Sang, ve a ser en la nostra terra com un Campoamor en terres castellanes. I dic Campoamor, perque la seva poesia té una gran semblança amb la del gran poeta, prò porta en sí una més marcada virilitat que aquèlla, puig al ser escrita amb la parla nostra, pren un altre energia que no tindria amb llengua castellana.
 Sols llegint les seves obres, pot fer-se un la complerta visió de lo que veritablement és la personalitat d'aquest poeta i dibuixant d'una pessa.
 Té estrenades moltes obres teatrals com són: La Rosons, Picarol, La barca, La Sirena, La nit de Reis, La presentalla, Margaridó, L'honor, Qüento de Nadal, Ceguera, L'Avi, L'estiuet de Sant Martí, ¡Justícia!, La barca dels afligits, La viola d'or, i altres, moltes d'elles amb musica dels principals compositors catalans.
 Ha publicat els llibres: Avant, Microcomos, La nit al bosc, Idilis, Cants íntims, La garba, Noves balades, Llibre d'hores, Pom de cançons, Abril, Llibre d'or i altres.