Pàgina:Cap al tard (1909).djvu/171

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


per aclimatació de les invencions y les imatges en l'atmósfera tebia del propi sentiment; ara som dels qui esperen que l'assumpte brolli per si meteix en l'intimitat de l'ánima, y persegueixen la forma d'irradiació més pura, més directa y més agradosa, perque'l sentiment se trasmeti ab tota la netedat y escalfor possibles.

 No convencen aquestes rahons a alguns amichs; y cedesch al consell de tant bons advocats, oferint qualque mostra de mos primers assaigs en llengua catalana.


Mallorca y Ramon Lull Forma part de l'homenatge que bon nombre de poetes insulars dedicaren a Ramon Lull, congregats en l'històrica residencia de Miramar, el 25 de Janer de 1876, per invitació de l'Arxiduch d'Austria, D. Lluis Salvador.
 Escús dir que l'episodi mencionat en l'estrofa que comensa Mirau: la bella dona… y les dues següents, es purament llegendari, per més que la credulitat d'alguns biògrafs y la tradició popular l'hajen acullit com històrich. Queda ja ben demostrat que no es aqueixa l'esplicació de la fonda crisis que feu esclatar en llum l'esperit del penitent de Randa y Miramar. Ell mateix ne dona la clau en textes que no ofereixen dupte, com aquest passatge del poema Desconort: