Pàgina:Chronik des edlen en Ramon Muntaner (1844).djvu/500

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


mateix ho fiu saber als Alarps, e que estiguessen apareyllats pera passar al altre missatge que haurien de mi. E a ells parech los lo dia un any.

E en Berenguer Carros fo partit de la Pantanella, e vengren li missatgers dos lenys armats quel rey Robert li trametia, en que li manaua expressament, que tornas a ell a Trapena ab totes les galees quel rey de Sicilia hauia armades LX galees per venir sobre lo seu estol. E en Berenguer Carros tornasen a Trapena. E veus com me esdeuench, que si venguts fossen a Gerba, james nul hom no fora auengut tambe, com a mi fora, ne a son enteniment. E com yo nou sabi, quen maraueyllaua, com tant estauen, tramis una barca armada a la Pantanella, e lo capita feu me saber, com era estat, e com sen eren anats. E com you sabi, tramis gran refrescament als Alarps de aljubes e de viandes en tal manera, que sen tornaren cascu en llurs llochs pagats e apareyllats de venir ab tot llur poder a mi tota hora que ops los hagues.


CAPITOL CCLX.
Com lo senyor rey Fraderich de Sicilia feu armar LX galees per raho de destroyr tota la host del rey Robert; e com la regina, mare del rey Robert e sogra del senyor rey Darago e del senyor de Sicilia, sabent ho tracta treua a un any ab lo senyor rey de Sicilia e el rey Robert.

Veritat es, quel senyor rey de Sicilia sabe, quen la host del rey Robert eren morts la major partida dels bons homens, e de cauayll e de peu, e la major part dels cauaylls, e que lestol era quaix tot desarmat, qui per mort qui per malauties. E axi feu armar LX galees entre Masina e Palerm e Çaragoça e daltres llochs de Sicilia, e com foren venguts a Palerm, munta sus lo noble en Berenguer de Sarria e el noble en Dalmau de Castellnou e en Pons de Castellar, e daltres richs homens e cauallers. E lo senyor rey fo vengut ab tot son poder al munt de sent Iulia, e fo ordonat,