Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1860.djvu/40

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

— 40 —

per lema, Te vull contar mil amors (Dr. Vicens Garcia), y per títol, Albada, per la sensillesa y dolsura de sa expressió.

Lo altre accéssit, que porta per lema Patria, Fides, Amor, y se titula, Laments de un expósit, valdria molt mes per lo sentiment que hi domina, sino la deslluissen un tant alguns descuits de versificació y de llenguatge.

Premi de la englantina de or, costejat per lo Excel-lentíssim Ajuntament.

Los mantenedors se han vist, ab molt sentiment de sa part, en la impossibilitat de adjudicar est premi á ninguna de las composicions presentadas pera concórrer á ell, per no haverlas considerat prou dignas. La dificultat que en aquest punt ofereixen las condicions del programa, cual es la de agermanar la relació histórica ab las galas de la poesía, lluny de haberse vensut en las produccions que se han presentat, ó las fa decaurer en un prosáich realisme, ó esquivant la part narrativa, las fa pendrer unas formas massa líricas pera no resultar en menyscap del assumpto que se tracta de referir.

Exemples de axó son los dos accéssits á est premi, que se han donat á las dos composicions següents:

La que porta per lema, Mane. Thecel. Phares, y per títol, Las áligas de l' any vuyt. Una llágrima á Girona! perjudicada com á relació histórica per son exessiu lirisme y á pesar de alguns defectes de estil, es apreciable per las dots de imaginació que revela.

La altre que tè per lema, Al temps passat..... una llágrima. Al present..... un sospir. Al esdevenidor..... una