Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1860.djvu/41

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

— 41 —

ullada, (Bofarull), y per títol, Las Barras de Sanch, exemple del oposat escoll, salvo lo gastat del assumpto, y alguna fatla contra la puresa de llenguatge, es també apreciable en son conjunt.

Premi de la viola de or y plata costejat per lo Excel-lentíssim Ajuntament.

Se ha adjudicat á la poesía que tè per lema, Ego sum lux mundi, y per títol, Jesucrist, com á la millor composició de assumpto religiós, per sa versificació numerosa, per son sabor verdaderament religiós y per la elevació de las ideas que conté, sobre tot en la primera meytat.

Un dels accéssits á est premi es la poesía que porta per lema, Senyor! Senyor! Ja sento lo vostre influx (Doña María Josefa de Massanés.—Lo postrer consol), y tè per títol, Anima consolada. Es una poesía molt plena del sentiment y de la unció que deuhen caracterisar esta clase de composicions.

Premi extraordinari de una ploma de plata daurada, costejat per lo Excel-lentíssim é Il-lustríssim senyor Bisbe de Barcelona, pera donarse com á premi de accéssit, á la composició que obtingués lo segon lloch entre las de assumpto religiós.

Se ha adjudicat á la poesía que tè per lema, Charitas patiens est, benigna est..... Charitas omnia suffert, omnia credit, omnia sperat, etc. I. Ad Corint. cap. xiii, y per títol, La ger-