Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1861.djvu/16

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

importancia que anaban adquirint los Jochs Florals en Barcelona; exposá lo que eran , manifestant que lo cultiu del catalá era fins un deber pels catalans , y que las glorias de las provincias eran las glorias de la nació. Seguidament lo infrascrit secretari passá á fer la ressenya de las composicions premiadas , y á obrir los plechs que contenian los noms dels autors de aquellas, que resultáren ser:
 D. Antoni Camps y Febrés, premiat ab la flor natural , com autor de la composició que tè per títol: Los tres suspirs de l' arpa.
 D. Antoni de Bofarull, ab un accéssit per sa composició titulada: La pobre Orfaneta y que tè per lema : Caritat enviada del cel , cap com tú.
 D. Terenci Thós y Codina, ab altre accéssit per sa poesía: Lasseta de mí, que tè per lema: Yeu la vese aquelo branqueto etc.
 D. Víctor Balaguer, ab la englantina de or per sa composició que tè per títol: Lo cap den Armengol de Urgell, y per lema Son los companys de la serra; y un accéssit per sa poesía Lo rey del mar, que tè per lema : Gloria majorum posteris lumen.
 D. Antoni de Bofarull, ab altre accéssit, per sa composició que tè per títol: Rey y Poble, ó En Pere lo dels francesos, y per lema: Gloriosa dicta sunt de té.
 D. Geroni Rosselló, (de Mallorca) lo gessamí de plata ofert per lo Consistori per sa composició, Madama Violant, que tè per lema: Pauch son conegut.
 D.ª Isabel de Villamartin, la viola de or y plata per sa poesía: La Creu de Cristo, que tè per lema: Oh Crux! ave spes única.