Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1864.djvu/22

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


gorosa, rica y característica, l' han feta mereixedora de molt particular estima de part del Consistori.
 Lo segon accessit s' ha donat á la que porta per títol: Fe y honor ó La mort de en Pere 'l Católich, y per lema: E' l' escridá:—Eu so 'l reis.-Mas no i es entendutz é fo si malament é nafrats é ferutz; composició que fòra molt apreciable, y sens dupte hauria ocupat millor lloch, si 'l vigor del sentiment poétich hagués correspost als coneixements histórichs que revela lo autor.

 premi de la Viola d'or y d'argent.

 S' ha adjudicat á la poesía que du per lema: Aigla capdal, volant pus altament, etc., y tè per títol: Amargor de la vida; notable per la fluidesa y dolsura del sèu llenguatge, nutrit de imatges brillants.
 Lo primer accessit lo ha obtingut la poesía Aubada, que du per lema: Lux ecce surgit aurea, y lo segon la poesía Goitx, enviada ab est lema: El aire se serena—y viste de hermosura y luz no usada; composicions en que brilla la delicada espressió del sentiment religiós.

 premi estraordinari Gessamí d'argent.

 A la valenta y dramática alegoría La torre del Misteri, enviada ab lo lema: La mort est le prix de toute vérité (Lamartine), notable per lo acert ab que lo autor ha sabut donar una forma poética á la idea filosófica.
 Lo primer accessit s' ha donat á la poesía Aïs, que, escrita en llenguatge provensal modern, no era la verdadera interpretació del aculliment que donávam en lo cartell als dialectes del Mitjorn de Fransa; mès, regonegut son valor poétich, harem volgut donari cabuda á est premi, ja que com á estraordinari s' adjudicava, com una mostra de deferencia als trobadors provensals y perque servís de un nou llas de amistat.
 Del segon accessit havem judicat digna la poesía Lo sach dels gemechs, enviada ab lo lema DIX, en la que brilla notablement la part descriptiva, y la recansa de nostras passadas glorias.