Pàgina:L'avar (1915).djvu/36

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.això ben acondicionat i tapat amb una tela roja i blava. A més, un pabelló de sarga color de rosa seca, am les borles i les franges de seda.»
Cleant. — Què vol que n faci d'això?
Aleix. — Espereu-vos. «A més, un jòc de tapiceria amb els amors de Gombaut i de Macé. A més, una gran taula de noguera am dotze columnes o pilars tornejats, que s'estira pels dos caps, i acompanyada dels seus sis escambells.»
Cleant. — Però què té que veure...
Aleix. — Tingueu paciencia. «A més, tres fusells molt grossos, amb incrustacions de nacre, i les tres baquetes corresponents. A més, un fogó de terra, am dos alambics i tres recipients, molt utils als qui són aficionats a destil·lar.»
Cleant. — Quina rabia!
Aleix. — Atengueu. «A més, una mandolina, am totes les seves cordes, o poc sen falta. A més, uns escacs, un jòc de dames i uns daus, molt aproposit per passar el temps quan no se sap què fer. A més, una pell de llegardaix d'un parell de pams de llargada, plena de serradures, que pot servir, penjada a la paret, d'ornament d'una habitació. Tot lo mencionat, valent ben bé més de quatre mil cinc centes lliures, la discreció del prestamista ho rebaixa al valor de mil escuts.»
Cleant. — Maleit sigui am la seva discre-