Pàgina:La dòna d'aigua i altres contalles (1911).djvu/3

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


murs són tots de corall, i les amples finestres ogivals de l'ambre més transparent. El sostre es fet de conquilles que s'obren i s tanquen segons el corrent de l'aigua. Es d'un efecte esplendid, car hi ha perles, a cada conquilla, de les quals una sola seria un ermós ornament per a la corona d'una reina.
 Feia bastants anys que 'l rei dels Mars avia perdut la seva muller. La seva mare, vella, governava a la cort. Era una dòna sabenta, però molt orgullosa de la seva noblesa. A la cua y portava dotze ostres, encara que les altres dones no n portessin sinó sis. Tenia excel·lents qualitats, però per sobre de tot estimava del fons del cor les seves nétes; les princeses de la mar.
 Elles eren sis, totes boniques. La més bonica era la més jove: tenia la pell tendra i fina com una fulla de rosa; els seus ulls eren profons com la mar. Però, com les altres, no tenia peus: el seu cos finia amb una cua de peix.
 Elles jugaven tot lo dia per les grans sales on les flors vivents creixien sobre ls murs. Les grans finestres d'ambre eren