Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/175

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


reina li va néixer un altre príncep amb un altre estel d'argent al mig del front. I la dolenta Verdoliva va fer el mateix que la primera vegada, abandonant l'infant a la corrent del riu i posant al seu lloc un gosset negre i lleig.
 El rei es va posar furiós i volia castigar a la pobre Carmesina que plorava llàgrimes de sang, perquè temia que els séus dos fills haguessin estat morts.
 I una altra vegada encara el jardiner del palau veu que el riu li porta un cistell i que li deixa parat entre els joncs, a l'abast de la mà. I a dins hi troba un altre infant amb un altre estel d'argent al mig del front. I la Melió el reb amb alegria i l'estreny sobre el seu cor. Com que tenia els ulls blaus el va ren batejar amb el nom d'Estelblau. I entre les flors oloroses dels jardins reials el petit príncep va conèixer l'amor d'un pare i una mare i jugava esfullant roses i gessamins.
 Passa un altre any i va néixer al palau una nena bonica com el sol amb un estel d'or al mig del front. La Verdoliva va fer com les altres vegades, va abandonar la pobre criatura a la corrent del riu i hi va posar al seu lloc un gosset negre i lleig.
 Aquesta vegada si que el príncep ja no va poder resistir mès el seu furor. Va ordenar que la Carmesina fos portada al cim de una torre alta, coberta de roba espallifada i condemnada a pa i aigua tots els díes de la seva vida.