Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/44

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


 I l'Arrenca-pins que fà:
 —Ocell de plomes blaves, on la tinc d'anar a cercar aquesta dona que tu dius?
 —Mira, primer, a ulls clucs, has d'anar pel bosc fins que topis amb una soca que et faci un bon xiribec. Aleshores et destapes els ulls i veuràs un home amb un nas tan 11arc que el portarà apuntalat amb un bastó per què no li caigui. Al cap-de-vall d'aquesta gran trompa, hi veuràs un llum d'oli penjat. Fes per manera que et dongui aquest llum encés i per això no tens de fer més que dir al home del nas gros: «Com us ho feu, bon home, per anar pel mon amb un nas tan petit?» Aleshores estarà content i et dirà que ja et pots quedar el llum.
 —I un cop tingui el llum que tinc de fer?..
 —Un cop tinguis el llum vindrà una serp de tres caps que te'l voldrà pendre. Tu la tens de matar, li parteixes el cap i a dins de cada cap hi trobaràs una goteta d'oli. Aga fes aquestes tres gotetes d'oli i les tires dins del llum. Aleshores se n'aixecarà una gran flama i aquella flama et guiarà i et dirà el que tens de fer.
 L'Arrenca-pins va donar les gràcies a l'océll de plomes blaves i tal com li havia dit, va anar a ulls clucs pel bosc fins que una soca li va fer un bon xiribec, va trobar l'home del nas gros, li va donar el llum d'oli que estava a punt d'apagar-se, va sortir la