Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/56

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


 Alguns díes després la seva mare va encomanar a l'homenet Cloc-Cloc que tirés julivert a l'olla i que portés la vaca a pasturar. Ell que agafa el gos de uns veins que es deia Julivert i el fica a l'olla a la força. I pensa va tot satisfet:
 —Ara si que la mare estarà contenta de mi perqué aquest vespre tindrem una magnífica escudella!
 Per anar a pasturar la vaca ell havia vist, sobre el teulat de la casa, un bell tou d'herba verda que les plujes de l'hivern hi havien fet creixer. I ell pensava:
 —Es llàstima que aquella herba es perdi, peró com ho faré per pujar la vaca allí dalt?
 Després de haver-hi pensat una mica en Cloc-Cloc troba la solució. Talla el cap a la vaca i puja el cap dalt del teulat perqué aprofiti aquell tou d'herba fresca.
 L'endemà la seva mare l'envia al mercat a vendre un porquet i un gall, dient-li que vengui per quinze pessetes el porquet i per tres pessetes el gall. Ell prou s'ho va apendre de memòria, però en arribar al mercat es va equivocar i va vendre per tres pessetes el porquet que va trobar comprador totseguit. però va tornar el gall a casa seva perquè ningú no n'havia volgut donar quinze pessetes.
 L'endemà mare i fill tornen a mercat a vendre la pell de la vaca. Veus-aquí que pel camí troben una corrua de lladres i ells que s'enfilen dalt de un arbre. I els lladres es po-