Pàgina:Obres completes d'En Joan Maragall - Poesies I (1912).djvu/24

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


es la casa d'en Maragall. Ell hi es, tant com es possible que sia en un palau d'aquest mon; i ell hi regna sol i senyor.
 Manca només are que, ja que no la seva biografia, en donguèm algunes efemèrides importants. En Joan Maragall i Gorina nasqué a Barcelona, en el carrer de Jaume Giralt, als 10 d'Octubre de 1860. Estudià en la meteixa ciutat la carrera de dret civil i canònic i va llicenciar-se als 27 de Juny de 1884. Exercí alguns anys d'advocat, no gaires; i'l día 23 d'Octubre de 1890 fou nomenat secretari de la redacció del «Diario de Barcelona», i particular del celebrat periodista en Joan Manyer i Flaquer. Als 27 de Desembre de 1891 contragué matrimoni ab donya Clara Noble, l'exemplar esposa, qui resta venerant sa memoria. Mentrestant les seves poesies anaven cridant la atenció dels intel-ligents i guanyant premis en els certàmens; i en Maig de 1904 fou proclamat mestre en Gay Saber. De 1903 a 1904 ocupà la presidencia del Ateneu Barceloní. Finalment, morí en la pau del Senyor als 20 de Desembre de 1911, en la ciutat de Barcelona, barriada de Sant Gervasi.
 Bon espòs i bon pare, fou guía i amor de la seva nombrosa familia. Barceloní de soca a rel, fou la veu de l'honor i la generositat en el seu