Pàgina:Sanch Nova (1900).djvu/138

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


pubilla, per delicadesa y per no abusar de la confiansa ab que l'honrava la familia malgrat lo fresch de la coneixensa, no s'atrevía á particularisar ses atencions, que procurava distribuir per un igual.

 La comitiva, caminant per entre herbeys deliciosos y per sota boscatges ombrívols, arribava á la font del Faig, obgecte de la matinera expedició.

 El refresch fou frugal y apropiat al cas. Fiambres de pernil y altres conserves y fruytes del temps y, per beguda, á més de l'aygua cristallina, la blanca llet de les cabres que per allí pasturavan, munyida dintre'ls mateixos gots de campanya. Els nens, joganers y atrevits, la xumavan abocantse als molsuts braguers de les besties complacentes.

 Á la tornada, havent el sol dissipat la boyrina, els obgectes se presentavan més franchs y més potents de color. Les senyores y senyoretes, ab ses matisades vestimentes y ab ses ombrel-les de brillants colors, esclatavan ab flamejantes notes en mitj del vert de les prades, poderosament inflamat per la llum del sol. Escampellades assí y allá, joguinejant y cullint flors, se reunían en pinyochs, que seguidament se desfeyan pera formarne d'altres més enllá, sempre bellugoses y alegres, sempre cantant, xisclant y rient.

 En Ramon y la Montserrat, com frissosos,