Pàgina:Viatjes de Ali Bey el Abbassi (1888).djvu/221

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


VIATJES DE ALI BEY EL ABBASSI
—————————————————————————————CAPITOL I


Viatje de Larache á Trípoli de Berbería per mar.—Aixecament de la superficie del mar.—Tempestat.—Arrivada sobre 'l banch de Kerkeni.—Descripció de las islas d'aquest nom.—Arrivada al port de Trípoli.


 Lo diumenge 13 d' Octubre me vaig embarcar en una fragata de guerra tripolitana, manada per l' arraix ó capitá Omar: estava al áncora en la rada de Larache, hont vaig passar tot l' endemá. Lo dimars 15 nos ferem á la vela molt dematí, mes com no bufava vent favorable, lo barco no feu més que donar bordadas.

 Dimecres, 16.—A la matinada bufá un vent de O. SO. A mitj dia ja eram al estret de Gibraltar, y després de duas horas y mitja 'ns trobavam entre Gibraltar y Ceuta: desde allí se veyan las duas ciutats, oferint un aspecte pintoresch. Lo camp dels espanyols devant de Gibraltar, format de tendas y barracas; la ciutat de Sant Roch sobre un turó, y Algeciras que 's descubreix darrera d' una punta de terra, forman un cuadro hermosíssim. En lo port de Gibraltar s' hi veya una escuadra inglesa y un convoy.
 Tot lo dia anarem seguint lo rumbo cap al S., sempre ab lo mateix vent.

 Dia 17.—A la nit bufá més fort lo vent; lo qual molestá