Pàgina:Viatjes de Ali Bey el Abbassi (1888).djvu/570

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.CAPÍTOL XIViatje á Alep.— Descripció dels khans.— Caravana.— Tadmor ó Palmira.— Ciutat de Homs. — Riu Orontes.— Ciutat de Hama. — Llibertat de costums— Encontre nocturn.- Arribada a Alep. — Advertencia sobre aquesta ciutat.


 Volent aprofitar la proporció d' una caravana que sortía pera Alep, vaig sortir de Damasch, lo dissapte 29 d' Agost à las quatre de la tarde. Després de caminar tota una hora entre jardins, vaig seguir una planura cap al NE., hont se troban alguns pobles, y allá á tres quarts de vuyt vaig arribar á un khan, per nom Khossèir, hont me vaig reunir á la caravana pera continuar mon viatje.

 Diumenge 30. — A un quart de quatre del matí me vaig dirigir cap al ENE., per la gran planura de Damasch. Duas horas després vaig entrar en un congost que deyan era perillós, y termina en las ruinas d' un antich edifici y en una cisterna hont s' hi troba aygua.
 Deixant enrera las montanyas, vaig recorre en la direcció NNE. altra planura, hont hi ha 'l poble de Cotaifa, al qual vaig arribar á un quart de nou del matí. Te dita població alguns jardins y una mesquita, que encar que petita es molt bonica. Me vaig detenir á Cotaifa, allotjat en la mesquita, fins á las deu de la nit, en que vaig empendrer de nou lo camí cap al N.
 Dia 31. — Després de pujar diferentas costas en distintas direccions, vaig arribar poch ans de mitja nit al khan Aarons, que 's va arruinant. A una lleuga de dit khan hi ha 'l poblet de Malula.