Pàgina:Viatjes de Ali Bey el Abbassi (1888).djvu/581

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


matí ferem parada a la vora d' un canal, prop d' algunas masías hont batian.
 Continuarem lo camí á las deu del matí cap al ENE., á través de turons de roca calissa, hont se veuhen algunas oliveras. A las tres de la tarde entrarem en Alep.
 Dita ciutat, anomenada per los árabes Hhaleb, ha sigut objecte de tantas descripcions, que casi tot lo que se 'n pot dir no seria més que pura repetició: frecuentada contínuament per gran número d' europeus y extranjers de totas nacions atrets per son gran comers, es casi tan coneguda com una ciutat d' Europa. Solsament diré que conté molt bonichs edificis y gran número de marbres de tota mena; que la gran mesquita, sense ser magnífica, es hermosa; que 'ls carrers están ben empedrats, los basars cuberts de volta ab lluhernas, no tant richs ni tant ben provehits com los de Damasch. Feu una calor insoportable durant los vint primers dias de Setembre, fins á la vigília del equinocci é hi hagué en la mateixa época una forta tempestat sobre las montanyas del O., després de lo qual l' atmosfera quedá temperada. Se veu entre 'ls cristians y juheus la extranya combinació del barret de gresol ab lo llarch trajo oriental.
 Tot lo temps de ma residència en Alep vaig estar malalt, y casi en la impossibilitat d' entregarme á la més lleugera ocupació.