Vés al contingut

Plantilla:Nota dreta

De Viquitexts
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]

Les plantilles {{Notes laterals inici}}, {{Notes laterals fi}}, {{Nota dreta}} i {{Nota esquerra}} es fan servir per crear text en el què apareixen notes a un costat del mateix.

És una plantilla que només funcionarà en l'espai de noms "Pàgina". Cal col·locar-la en la capçalera de la pàgina (cal que no es transclogui a l'espai de noms principal) i caldrà tancar el codi mitjançant {{Notes laterals fi}}. És necessària per a fer funcionar les plantilles {{Nota dreta}} i {{Nota esquerra}}.

Paràmetre Obligatori Definició Per defecte
1 no Amplada del cos principal del text en ems 33
2 No L'amplada de l'espai total per a notes a cada costat del cos principal, en ems. Aquest espai és la suma de l'amplada de la nota i l'amplada de l'espai entre la nota i el cos principal del text. 11


És una plantilla que només funcionarà en l'espai de noms "Pàgina" i s'encarrega de tancar el codi obert per {{Notes laterals inici}}. Cal col·locar-la al peu de pàgina de la pàgina (cal que no es transclogui a l'espai de noms principal).

Paràmetre Obligatori Definició Per defecte
Cap. Cap. Cap. Cap.


És la plantilla que farà aparéixer un escoli al marge dret de la pàgina. Cal haver declarat prèviament {{Notes laterals inici}} a la capçalera de la pàgina. És imprescindible definir l'estil adientment per a la classe "sidenote-right" (acostuma a estar a MediaWiki:Common.css, MediaWiki:Epub.css i a MediaWiki:Mobile.css).

Paràmetre Obligatori Definició Per defecte
1 Sí. El text que apareix a la dreta.
2 No Estil css addicional


És la plantilla que farà aparéixer un escoli al marge esquerre de la pàgina. Cal haver declarat prèviament {{Notes laterals inici}} a la capçalera de la pàgina. És imprescindible definir l'estil adientment per a la classe "sidenote-left" (acostuma a estar a MediaWiki:Common.css, MediaWiki:Epub.css i a MediaWiki:Mobile.css).

Paràmetre Obligatori Definició Per defecte
1 Sí. El text que apareix a l'esquerra.
2 No Estil css addicional


Exemple

[modifica]
+---------------------------------------------------------------------
|{{Notes laterals inici}}
+---------------------------------------------------------------------
|''...yet if any impertinent Person shall, either to get Himself a Name, 
|or for what other end soever, wilfully or carelesly mistake the State of 
||the Controversie, or the sence of his Arguments, or shall rail instead 
|of arguing, as hath been done of Late in Print by divers Chymists ; 
|''{{Nota dreta|G. and F. and H. and others, in their books 
|against one another.}}''or lastly, shall write against them in 
|a canting way ; I mean, shall express himself in ambiguous or obscure 
|terms, or argue from experiments not intelligibly enough Deliver'd, 
|''Carneades'' professes, That he values his time so much, as not to 
|think the answering such Trifles worth the loss of it.''
+---------------------------------------------------------------------
|{{Notes laterals fi}}
+---------------------------------------------------------------------

Informació addicional

[modifica]

L'exemple anterior no es pot visualitzar en aquesta pàgina perquè només funciona en l'espai de noms "Pàgina". Vegeu un exemple a Pàgina:Plató - Diàlegs I (1924).djvu/46.

La visualització de les notes laterals podria encavallar-se o veure's defectuosament sota determinades configuracions (com una mida de lletra molt gran o una pantalla molt petita).

En l'espai de noms principal, la visualització de les notes laterals està definida en MediaWiki:Common.js a través de les variables sidenote-right i sidenote-left de cadascuna de les opcions de visualització del menú lateral. Un exemple de transclusió amb notes laterals és Diàlegs I - Defensa de Sòcrates.