Plantilla:PàginaSecció

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]

Descripció[modifica]

Aquesta plantilla serveix per a transcloure una secció d'una determinada pàgina de transcripció quan hi ha taules (o plantilles de diàleg com {{TD}}, {{TD2}}, {{TD3}}, {{TD4}}, etc.) involucrades.

Quan una paraula o frase queda interrompuda perquè continua a la pàgina següent, generalment cal fer servir la plantilla {{Pt}}. Però quan hi ha taules aquesta plantilla crea artefactes i el text queda discontinu (amb un salt de línia de més, o amb codi html per a taules sense formatar, etc.).

Sintaxi[modifica]

{{PàginaSecció|1|2}}

  • {{{1}}} (primer paràmetre, obligatori): pàgina de transcripció on es troba la secció que continua. Gairebé sempre serà la pàgina següent. No s'ha d'incloure el namespace Pàgina.
  • {{{2}}} (segon paràmetre, obligatori): nom de la secció que s'ha afegit a la pàgina {{{1}}}.

Exemple[modifica]

Per exemple, imaginem que estem a la pàgina Pàgina:Llibre.djvu/13 i que al final de tot hem creat una taula per a donar un aspecte fidel a l'original, mitjançant la plantilla {{TD3}}. Inicialment escriurem el següent:

{{TD3|Personatge|Aquí hi ha el que es veu a la pàgina 13 i}}


Però el diàleg acaba en la següent pàgina Pàgina:Llibre.djvu/14:

aquí hi ha el text de la pàgina 14 que acaba la taula de la pàgina 13. I aquí la resta del text de la pàgina 14.


Per una banda, a la pàgina 14 crearem una secció que acotarà el text que finalitza el diàleg (per exemple de nom "secció 14"):

<section begin="secció 14"/>aquí hi ha el text de la pàgina 14 que acaba la taula de la pàgina 13.<section end="secció 14"/>I aquí la resta del text de la pàgina 14.


Llavors la pàgina 13 l'hem de deixar de la següent manera, fent servir {{PàginaSecció}} i no pas {{Pt}}:

{{TD3|Personatge|Aquí hi ha el que es veu a la pàgina 13 i {{PàginaSecció|Llibre.djvu/14|secció 14}}}}


A la transclusió al namespace principal hem d'evitar que la "secció 14" aparegui dues vegades. Per això hauríem de fer dues accions addicionals:

1) Crear una altra secció per a la resta del text de la pàgina 14, que quedaria finalment així:

<section begin="secció 14"/>aquí hi ha el text de la pàgina 14 que acaba la taula de la pàgina 13.<section end="secció 14"/><section begin="la resta"/>I aquí la resta del text de la pàgina 14.<section end="la resta"/>

2) Escriure el següent codi al namespace principal: <pages index="Llibre.djvu" from=13 to=13 /> <pages index="Llibre.djvu" from=14 to=14 onlysection="la resta" />

Vegeu també[modifica]