Vés al contingut

Ajuda:Gadgets

De Viquitexts

Els gadgets o ginys són javascripts del projecte que gràcies a l'extensió Gadgets de Mediawiki, permet a cada usuari registrat activar-los o desactivar-los a discreció.

Els trobareu a la pestanya "Ginys" de les vostres preferències de configuració.

Actualment Viquitexts disposa dels següents ginys:

TemplateScript[modifica]

Eines de transcripció i OCR. Consulteu la pàgina Viquitexts:TemplateScript.

Possibles errors[modifica]

Ressalta possibles errors tipogràfics i errates que poden passar desapercebudes a l'ull humà, d'aqnesta manera. A més, si n'hi ha algun possible error, apareix un enllaç al menú de l'esquerra que diu "Possibles errors (N)", on N és el número de possibles errors. L'enllaç obre un diàleg amb la llista de possibles errors i en clicar en cadascun d'ells ens desplaçarem a la línia de l'error (tant en mode lectura d'aqnesta manera, com en mode edició d'aqnesta manera). Cal tenir en compte que poden haver-hi falsos positius.

QuickEditCounter[modifica]

Mostra un comptador d'edicions en pàgines d'usuari.

Retallar imatges[modifica]

En activar el giny a les preferències apareix una nova opció de manteniment, anomenada "Retalla imatges", al menú "Eines" i només en el cas de pàgines de l'espai de nom Pàgina.

En fer clic sobre la nova opció, apareix una interfície que permet acotar una imatge (la del fitxer DjVu o Pdf de la pàgina de transcripció en edició). L'acotació en coordenades té lloc mitjançant un sistema de tipus drag and drop. La finalitat d'aquesta acotació és la d'incloure la imatge a la caixa d'edició sense necessitat de carregar un fitxer a Commons. Segons s'hi vagi acotant la imatge, en una finestra d'edició paral·lela apareix el codi de la plantilla {{RetallaImatge}}. Podeu seleccionar alguns estils i mides de la imatge retallada i, finalment, incloure-ho a la caixa d'edició de la transcripció.

Les pàgines amb imatges retallades mitjançant {{RetallaImatge}} no es visualitzen correctament en exportar el text a PDF o ePub. Per això cal substituir les imatges per fitxers d'imatge (vegeu Ajuda:Imatges).