Decret 155/1988 sobre la denominació oficial del municipi de Rafelbunyol

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
DECRET 155/1988, d’11 d’octubre, pel qual s’aprova la nova denominació
del Municipi de Rafelbuñol (València). [88/3015]
Consell de la Generalitat Valenciana
Publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 925, del 19 d’octubre de 1988
 Baixa


L’Ajuntament de Rafelbuñol (Valencia), en sessió celebrada el dia 28 d'octubre de 1978, acordà de sol·licitar el canvi del nom actual del Municipi per la forma bilingüe Rafelbunyol en valencià i Rafelbuñol en castellà.

El Gabinet d’Ús del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, considera correcta en valencià la grafia de Rafelbunyol, i no s’escau cap informe per a la forma en castellà, Rafelbuñol, que és la denominació actual.

La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983, de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià, disposa en l’article 15.1 que correspon al Consell de la Generalitat Valenciana determinar els noms oficials dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

En atenció d’aquests motius, vist l’expedient instruït per l’Ajuntament de Rafelbuñol (Valencia) per a l’alteració de la denominació actual per la forma bilingüe Rafelbunyol en valencià i Rafelbuñol en castellà, a proposta del Conseller d’Administració Pública, amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la sessió celebrada el dia 11 d'octubre de 1988,


Decrete:

Article únic

L’actual Municipi de Rafelbuñol, de la Província de Valencia, adoptarà la forma bilingüe per a la seua denominació Rafelbunyol en valencià i Rafelbuñol en castellà. Les referències que al nom antic haguessen realitzat els òrgans de l’Estat o d’altres Organismes públics es consideraran fetes, d’ara endavant, a la nova denominació.


Valencia, 11 d’octubre de 1988.

El president de la Generalitat Valenciana,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller d’Administració Pública,

JOAQUIM AZAGRA I ROS


Decrets que regulen l'alteració dels topònims valencians[modifica]

Enllaços relacionats amb el decret i el municipi[modifica]

Fitxer:1988 812184 Rafelbunyol.pdf

Enllaços[modifica]


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)