Pàgina:Els habitants de la lluna (1906).djvu/36

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.
33
els habitants de la lluna.

tots els reunits hi haurían fet cap. Y si s'hagués tractat de calar foch a la iglesia, no haurían pas dexat d'acompanyar als de la flamarada alguns partidaris del pretendent. Per que a Planells passava un cas extrany: fins molts dels carlins eran en el fons contraris de les sotanes, no diferenciantse en aquest punt dels republicans més qu'en una cosa: en no alabarse de llur manca de religiositat.

Y no era pas el punt del anti-clericalisme l'únich qu'unía'ls dos partits... No més calía repassar la llista de socis dels «Habitants de la lluna» pera veure que la qüestió de no tancar may, era independent de tota altra. En Fresques era republicà; en Terratrèmol, carlí; en Pepis Calau, fusionista; en Requena, de la situació, fos la que's volgués; y en Barrabola, dissident eternal, per que sempre era de la derrera fracció política que's separava del quefe, tant si era d'un color com d'un altre.

Mirèu si era gran la seva deria per axò de les dissidencies, qu'una vegada que feya molt temps que no n'hi havía hagut cap, va comensar a