Pàgina:La fabricanta (1904).djvu/46

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


Si haguesses llegit tant com jo, ja ho sabrías fins ahont pot arrivar la forsa de las passións. Per aixó't dich que aquesta condició la poso en primer lloch, y després que sia una persona educada y de posició corresponent á la nostra; perque, com diu molt be la mama, las noyas hi han de tenir molt compte en á quí posan los ulls; y en no essent del seu bras, pocas conversas..... ¡ay! y apropósit: ¿Sabs quí es aquell xicot del Euterpe que á tu't sapigué tant regreu de no haverlo porgut posar sota un tálam, pel fet d'anar al café á buscar una copa d'aygua-naf?
 Feya catorze días que la Antonieta no havía lograt treures del pensament la persona que li acabavan d'esmentar: catorze días que li semblava una satisfacció imponderable tenir algú ab qui desahogar lo seu cor respecte á ell; y sobre de tots los seus desitjos y satisfaccions, sapiguer quí era; y ara que tan impensadament anavan á dirli, sentí que'l cor se li encongía, y ab veu, que en va procurava fer indiferenta, preguntá:
 — ¿Quí es?...
 — Donchs filla, per lo que vaig veure — digué ab burleta exageració la Florentina — ¡es tot un fadrí, de la fábrica de ca'l Escudé! Ahir, quan várem eixir ab la mama del funeral de la senyora Treseta, al baixar per las escalas de Sant Pere, nos trobárem ab la sortida dels treballadors y'l vaig veure á n'ell, que anava ab lo mateix company del altre vespre... Y,