Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/145

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


com molta gent es pensa, sinó un home, com tants altres, que cerca pel mon la dona que ha d'estimar tota la vida.
 La veritat és que el rei el distingia entre tots els seus cavallers, perquè era dels més valents que hi haguessin hagut mai. Feia la guerra quan el rei li manava, posava a disposició del país adolorit les arques del seu tresor i ell mateix repartia les caritats a les mans dels pobres.
 Perquè per un costat era bó i per l'altre feia desapareixer misteriosament a set promeses joves i gentils que l'estimaven?..
 Ningú no havia vist la cerimònia de les seves noces. Convencia a la dama elegida perquè anés al seu castell, uns díes abans del casament, i s'enduia altres dames de la seva coneixensa per viure uns dies de divertiment entre la riquesa inacabable del castell de Barba-Blau. Després, passats uns díes, la dama desapareixia i ell es mostrava desolat davant dels parents de la desgràcia que el perseguia, dient que la dama havia caigut al riu o als fossos plens d'aigua del castell o en algun lloc on no hagués estat possible trobar-la. I els parents se n'entornaven plorant i ell es tancava en el castell, rodejat de les seves riqueses i de la mala anomenada de la seva crueltat.
 Així, cap de les set dones que havien desaparegut era la seva muller ni havia anat al castell sola, sinó acompanyada de