Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/58

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.
Red copyright.svg Les obres originals de l'autor/a Lola Anglada no poden ser afegides a Viquitexts fins l'any 2065 si no es demostra el contrari, ja que les lleis del seu país i/o les dels Estats Units així ho estableixen en no haver transcorregut el nombre d'anys legalment establerts des de la seva defunció per a considerar-se extingit el dret. Aquesta protecció també s'aplicaria a les traduccions/adaptacions catalanes durant un període de 80 anys després de la mort del seu traductor/adaptador. (Més informació...)
Les tres Tarongetes de la virtut Veus-aquí que una vegada hi havia un príncep que no us podeu pas imaginar, com era de gentil i de graciós i de ben enraonat i de savi. I com que la fama de les seves virtuts i de la seva gentilesa s'escampava pel mon, tot el mon era plé de noies que sospiraven per ell.
 Però ell no es decidia. I això que la seva mare tot era dir-li:
 —Fill meu, tens de pensar en casar-te!
 Però ell sempre li responia:
 —Jo no'm casaré fins que trobi les tres Tarongetes de la Virtut!...
 Aixó li venia del seu vell preceptor que havia mort no feia gaire, i que sempre li estava parlant, quan era petit, de les tres Tarongetes de la Virtut.
 Però on és que creixien aquestes Tarongetes, ell no ho sabia pas, perquè cada vegada que ho havia preguntat al vell preceptor