Pàgina:Llegendes de l'altra vida (1914).djvu/323

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


rio extra frontem eoclesie orlentalem est ».

Lo primer successor de Sant Patrici Capítol II de Saltrey; extractat en tres línees per en Ros (I, 246-248). Es ampliació d'en Perellós la explicació de lo que menjava y bevía el successor de Sant Patrici (131-138), lo qual està d'acord ab lo que després dirà dels irlandesos en general (359-362 y 418-422).

Condicions d'entrada al Purgatori Capítol III de Saltrey. Ros: I, 249. El text llenguadocià dóna, per a la línea 148, lo següent: « am licencia del evesque e del archivesque d'Armanhac, que es primat en Irlanda ».

Autobiografía Es, com se comprèn, obra d'en Perellós. El manuscrit llenguadocià apareix, malhauradament, mutilat en aquest indret, enduent-se'n l'estrip del full el text comprès en les nostres línees 189 a 219. En canvi, el susdit manuscrit llenguadocià ens ha permès esclarir el passatge 239-241, en el qual són esmentats els cardenals Galniello (Fernàn Pérez Calvillo, nadiu de Taraçona) y Jofre de Sancta Lena (Josue de Sanet Alena, en llenguadocià), y un germà del Vescomte, anomenat en Pons de Perellós.

Viatge a Irlanda Original d'en Perellós. Creiem útil donar de costat els noms de localitat qui presenten diferencies de