Pàgina:Llei 10 2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana (2014).pdf/10

De Viquitexts
Aquesta pàgina ha estat revisada.



Article 25. Votació anticipada

1. La votació anticipada en les consultes es pot fer per correu o per dipòsit en el període que estableixi el decret de convocatòria.

2. La votació anticipada per correu es fa per mitjà del servei postal en un sobre tancat tramès a l'òrgan que determini el decret de convocatòria.

3. La votació per dipòsit es fa per mitjà del lliurament personal en un sobre tancat als servidors públics designats a aquest efecte.

4. La sol·licitud per a utilitzar la votació anticipada impedeix d'exercir-la de forma presencial. A aquest efecte, s'han d'adoptar les mesures pertinents perquè així consti en la llista de participants de la mesa de consulta corresponent.


Article 26. Regles aplicables a les diferents modalitats de votació

1. La votació presencial ordinària s'aplica a totes les consultes populars no referendàries.

2. Les modalitats de votació anticipada es poden aplicar si ho justifica la naturalesa o l'objecte de la consulta i així ho determina el decret de convocatòria.

3. Les regles específiques per a l'organització de la consulta han d'establir el procediment, les condicions i els requisits aplicables a les diferents modalitats de votació.

4. Totes les modalitats de votació han de garantir:

a) La identificació dels participants, verificant-ne la inscripció en la llista corresponent.

b) El secret del vot.

c) Que es faciliti l'autonomia de la persona per a exercir el vot.

d) Que quedi constància de les persones que hi han participat.

e) La integritat dels sobres que contenen els vots per mitjà d'un sistema de custòdia adequat fins al moment del recompte.

5. La Comissió de Control ha de determinar els criteris de custòdia dels sobres i de la documentació tramesos per correu o lliurats en dipòsit. També ha de determinar els requisits per a l'acreditació dels servidors públics que han d'exercir funcions relacionades amb el vot per correu o per dipòsit.


Article 27. Recompte de vots

1. Les meses de consulta han de fer el recompte dels vots emesos i determinar el resultat obtingut amb relació a la pregunta, preguntes o propostes que són objecte de la consulta.

2. El recompte dels vots tramesos per correu o lliurats en dipòsit correspon a la Comissió de Control.

3. El recompte s'ha de fer en un acte públic. Els resultats del recompte s'han de lliurar als representants de les organitzacions admeses al procés de consulta, si així ho demanen.

4. Són nul·les les paperetes que no s'ajustin al model establert per la convocatòria o que hagin patit alteracions de qualsevol mena que puguin induir a error sobre l'opinió expressada o condicionar-la.


Article 28. Utilització de mitjans electrònic

1. La participació a les consultes populars no referendàries es pot fer per mitjans electrònics, sempre que es garanteixi:

a) La seguretat en la identificació del participant.

b) La no-duplicitat o multiplicitat de participació d'una mateixa persona