La dificultat del camí no m’ havia permés fer més de duas millas per hora.
M’ allotjáren en la mesquita d' un santó anomenat Sidi Abdelkader, situada al costat del Haram ó temple mussulmá. Vaig dormí, fins á las tres de la tarde, y després m’ acompanyaren al temple.
Com fins are no s’ ha donat una descripció detallada del temple mussulmá de Jerusalem, perque 'ls mussulmans no 's troban en estat de donarla, y als cristians los hi ha sigut impossible penetrarhi may, procuraré donar una idea d’ aquest magnífich monument d’ arquitectura, que deu interessar als sabis del cult de Moisés, de Jesucrist y de Muhhammed.
Sempre amich de la veritat, dech dir que sols vaig tenir ocasió de fer cinch ó sis visitas bastant llargas al temple. Com las visitas foren llargas puch respondrer de la exactitut de mas descripcions; mes no d' una precisió geométrica en tots los detalls.
L' Haram ó temple, anomenat també Beit lo Mokaddés é Scherif ó la casa santa principal de Jerusalem, es la reunió de molts edificis fabricats en diferentas épocas del islamisme, los quals tenen lo sello del gust dominant en las diferentas épocas de sa construcció. Forman, no obstant, un tot armoniós.
No es precisament una mesquita, sino un grupo de mesquitas. Son nom árabe l' Haram significa positivament un