Plantilla Discussió:Digitalització

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Negreta[modifica]

I si treiem la negreta? Es veu més la paraula facsímil que la pròpia obra (p.ex. a Jacint Verdaguer). -Aleator 02:45, 11 abr 2013 (CEST)Respon[respon]

A mi em sembla bé. Fins i tot no em convenç que es remarqui més el facsímil que l'enllaç a l'obra, perquè quan ja està transcrit crec que la gent per tendència seguirà entrant al facsímil.--KRLS (discussió) 09:13, 11 abr 2013 (CEST)Respon[respon]
  • Actualment: facsímil
  • Jo deia: facsímil
  • Tu dius: facsímil
  • I així? facsímil (només la icona, com {{epub}}; a més apareix "facsímil" si pasem el cursor per sobre; i li he tret la classe "imagelink" que no sé què és)
--Aleator 17:01, 11 abr 2013 (CEST)Respon[respon]
Vejau ara que tal.--Micru (discussió) 17:12, 11 abr 2013 (CEST)Respon[respon]

Canvis[modifica]

Si ningú s'hi oposa, proposo els següents canvis:

  • Canviar el nom: actualment es diu "FacsimilDjvu", però (1) no només hi ha fitxers DjVu sino també PDF's (i poden haver-hi d'altres), i (2) la paraula "escaneig" (digitalització) crec que és més apropiada que no pas "facsímil" (simulació física de l'original).
  • Afegir una menció a que l'enllaç portarà a un text que esta "incomplet", amb un nou paràmetre opcional (per defecte, res). Inicialment podria semblar-se a això:
  • Per defecte:
 Descarregueu en format ePub Poesíes mallorquines
  • Amb nivell="incomplet":
 Descarregueu en format ePub Poesíes mallorquines (incomplet)

-Aleator 20:19, 6 feb 2023 (CET)Respon[respon]

Després de llegir Restauració digital de documents (Viquipèdia) veig que "escaneig" també pot ser un nom inexacte per no tenir en compte una digitalització feta a base de fotografies, o dit d'una altra manera, no tota digitalització s'ha fet amb un escànner. Així doncs, proposo reanomenar la plantilla "FacsimilDjvu" a "Digitalització".
I en quant al nou paràmetre nivell, també canvio la proposta: quedaria com ho tenen a Wikisource en francés o anglès: amb una icona molt poc intrusiva com les que fem servir a {{TextQuality}}, és a dir:
Text incomplet  Descarregueu en format ePub Poesíes mallorquines
Text pendent de revisió  Descarregueu en format ePub Poesíes mallorquines
Text pendent de validació  Descarregueu en format ePub Poesíes mallorquines
Text validat  Descarregueu en format ePub Poesíes mallorquines
Fins aviat! -Aleator 18:45, 18 feb 2023 (CET)Respon[respon]
Perfecte. KRLS (discussió) 16:51, 19 feb 2023 (CET)Respon[respon]