Viquitexts:Col·laboració amb AninCat.org

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

La comunitat d'usuaris de Viquitexts, la biblioteca lliure que recentment ha arribat a les 10.000 pàgines revisades en català, invita a participar als membres de Associació de Narradores i Narradors de Catalunya en un projecte conjunt centrat en les obres d'Andersen.

Què és Viquitexts[modifica]

Viquitexts (Wikisource originalment en anglès) és una biblioteca digital col·laborativa en un wiki de textos originals lliures mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre a la què també pertany la Viquipèdia. El seu objectiu és albergar tot tipus de textos lliures, en molts idiomes, i traduccions. Originalment, va ser concebut com un arxiu de textos històrics importants o útils, però més endavant s'amplia el ventall de contingut fins convertir-se en una biblioteca de contingut general. Actualment hi ha 350 llibres disponibles a Viquitexts.

Primera col·laboració amb ANINcat[modifica]

Per a aquesta primera col·laboració us oferim dues activitats

Transcripció col·laborativa[modifica]

Es tracta de comparar el text OCR amb l'imatge original, corregir les errades i formatejar el text (cursives, negretes, etc). Registreu-vos a Viquitexts, trieu una pàgina del següent llibre i corregiu-la. Quan tingau feta la pàgina marqueu-la com a "revisada" i deseu els canvis. Si no se'n sortiu consulteu l'Ajuda o deixeu-li un missatge a KRLS o a Micru amb els vostres dubtes.

La dòna d'aigua i altres contalles d'Andersen, traducció de Josep Massó (1911). 110 pàgines.


Narració en video[modifica]

De manera semblant al Projecte Grimm vos sugerim gravar en vídeo una representació d'aquesta contalla, què és maca i acaba bé:


El company de camí[Com, qui, on, a definir per ANINcat]
Al pujar el video a Youtube cal especificar llicència Creative Commons BY-SA 3.0.

Termini[modifica]

El termini d'aquesta col·laboració és de l'1 al 30 de març de 2012.