Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1859.djvu/53

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

 Ha correspost un dels accéssits á la llegenda que porta per lema:—Tout historien doit etre menteur de bone foi.—Nicole.—y per títol: Qui vens al amor, que etxisa? cual composició tè de mòlt merit la part descriptiva, y es realsada per sas armoniosas quintillas y sòn llenguatje, si bè lo asunto, encare que histórich, podria haver sigut mès propi del objecte.
 Lo altre accéssit se ha donat al romans que tè per lema:—Jo sò En Pere de Aragó;—y per títol: Lo sagrament de en Pere III, per descubrirse en la composició, mès que tot, un êxellent estudi histórich.

 Premi de la viola de or y plata, costejat per lo Excel-lentíssim Ajuntament.

 Se doná á la armonía religiosa, cual lema es:—Jo t' am mon Dèu.—y tè per títol: Amor á Deu, per ésser una poesía verdaderament bella en tots sentits.
 Lo un dels accéssits ha recaigut en lo cántich de fe, que tè per lema:—Ab pura fe ma inspiració cristiana canta al Senyor en llengua catalana.—y per títol: A mon Deu, atés lo brill que se descubreix en las imatges, y lo desembrás de la versificació.
 Lo altre accéssit se ha donat á la composició que porta per lema:—Escrito está: Dios escogió á los débiles del mundo para confundir á los fuertes.—y per títol: La fe, atés á que enclou conceptes sólids, no desprovists de energía en la êxecució.