Usuari:Dvdgmz/Com fer un llibre

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca


Com posar un llibre a Viquitexts?[modifica]

Font escanejada[modifica]

El millor és tenir totes les imatges ordenades dins d'un fitxer DJVU o PDF. Si les tenim separades el podem crear (Si no veure més avall).

Crear una pàgina amb el mateix títol que el fitxer (DJVU o PDF) que tenim pujat a Commons però dins el camp de noms "Llibre:" des d'on transcriure:


 1. Omplir el formulari. Aquí #Com_crear_llibres explica el codi que cal, especialment a la casella "pàgines" segons el tipus de numeració.
 2. Un cop desada aquesta pàgina que fa d'índex cal crear cada pàgina (Clicant els enllaços vermells que hi sortiran o fent servir els botons de passar pàgina des d'una pàgina anterior). Ho explica aquí: #Com crear pàgines
 3. Finalment cal crear una pàgina amb el títol i sense "Llibre" a davant que farà de portada i on xuclarem els continguts amb <pages index="nom-del-fitxer.extensió" from=1 to=22 />
 4. Fet això revisarem cada pàgina corregint quan la transcripció no s'hagi fet bé, marcarem les pàgines com a revisada (vegeu com) i quan al menys dues persones ho hagin fet quedaran marcades com a validada

Com pugem el fitxer a Commons?[modifica]

 • Si tenim el fitxer en un disc propi fem servir l'Auxiliar de càrrega de Commons per pujar-lo. Atenció que si no hi hem passat un OCR ens caldrà transcriure manualment (també podem pujar-ho primer a Archive.org i ens resol això)
 • Si el fitxer està a Archive.org llavors podem fer servir l'eina IA-UPLOAD per pujar-la directament a Commons (Archive.org ja posa una capa OCR pel que ja tindrem una transcripció automàtica que només haurem de revisar).
 • Si el fitxer està a Google-Books, a la Memòria Digital de Catalunya o a alguna de les altres fonts que suporta el sistema BUB podem fer-lo servir per pujar directament a Commons (aquest procés puja primer a Archive.org i després d'aquest a Commons i ens avisa per correu).

Si tenim les imatges en fitxers separats[modifica]

Millor que no, però si fos així...

 • Cada pàgina s'haurà de dir amb el nom del fitxer que s'hi transcriu. Veure Com crear pàgines

Font amb text digital[modifica]

Si el text està dins un fitxer DJVU o PDF fem el mateix que per a la versió escanejada amb l'avantatge que tindrem

Altres formats[modifica]

Si tenim el text en altres formats podem posar-lo directament a Viquitexts...


 1. Tenint en compte: Viquitexts:Convencions de noms per posar el títol
 2. Posar la plantilla {{Encapçalament}} i altres plantilles i categories que s'expliquen a Ajuda:Directrius bàsiques
 3. Després de l'encapçalament enganxar-hi el text