Viquitexts:Presa de decisions/2008/Esborrat de pàgines

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Nuvola mimetypes tar.png
Siusplau, No editeu aquesta pàgina !
Aquesta pàgina conté informació arxivada que s'ha guardat com a referències històriques de Viquitexts. Si voleu discutir d'algun dels temes que aquí s'exposen, siusplau feu-ho a La taverna.

Estat de la presa de decisions: votació finalitzada, i aprovada per tres vots a favor i cap en contra. Es mou la proposta a Viquitexts:Esborrat de pàgines.

Antecedents[modifica]

Proposta[modifica]

 • Seran esborrades immediatament les pàgines que:
  • continguin claríssim vandalisme, o
  • continguin claríssim spam, o
  • hagin estat creades per error i així ho manifesti l'usuari que la va crear, o
  • continguin claríssima violació de copyright.
 • Llevat els anteriors casos, les pàgines d'usuari, i de discussió (de qualsevol espai de noms) requeriran una discussió prèvia abans de ser destruïda, ja que serà preferible arxivar-les.
 • Les pàgines que es vulguin esborrar els hi serà afegida la plantilla {{Destrucció}}, tant usuaris registrats com no, i en casos que no siguin els anteriorment descrits, caldrà que passi un mes abans de la seva destrucció per part de l'administrador. Per tant, hauran de tenir la plantilla un mes o més.
 • Les discussions de les pàgines esborrades quedaran arxivades a Viquitexts:Esborrar pàgines/Arxiu i subpàgines.
 • Altres motius per ser esborrada una pàgina:
 • Serà obligatori indicar el motiu pel qual es vol destruir la pàgina; millor al paràmetre que admet la pròpia plantilla {{Destrucció}}. Si no hi ha, ni al resum de l'edició, ni a la plana de discussió, caldrà preguntar a la pàgina de discussió de l'usuari registrat que la va afegir.
 • En el moment en que desaparegui la causa que originà l'addició de la plantilla, es podrà treure la plantilla. Caldrà fer-ne esment del motiu de la retirada de la plantilla mitjançant alguna de les formes anteriorment esmentades.
 • La pàgina Viquitexts:Què és Viquitexts? serà considerada política d'obligat compliment.
 • A falta de política consolidada, podran votar els usuaris registrats, i s'aprovarà per dos vots a favor o més per cadascun en contra i un mínim de 3 vots.

(...)

Comentaris[modifica]

Sobre el temps que es deixa la plantilla: vaig proposar un mes i no pocs dies, per donar més temps als poquíssims col·laboradors, per que fem les accions de manteniment escaients (moure a un altre projecte, cercar i verificar fonts o intentar esperar resposta d'usuaris i tercers contactes, etc.). Amb més usuaris això anirà més ràpid i llavors podrem acurtar terminis, però ara... El gruix (vand., spam, error, copyvio) s'esborra ràpidament. -Aleator (disc.) 21:16, 1 febr 2008 (CET)

Votacions[modifica]

Començaran l'1 de febrer de 2008 i tindran una durada de 2 setmanes. Feu servir les plantilles disponibles a la Categoria:Plantilles de votacions:

 1. A favorA favor Suport-Aleator (disc.) 19:47, 1 febr 2008 (CET)
 2. A favorA favor Suport Igual que al Viccionari, trobo que un mes amb la plantilla de destrucció és excessiu.--Xtv 20:29, 1 febr 2008 (CET)
 3. A favorA favor Suport --Krls 01:00, 2 febr 2008 (CET)

Resultats[modifica]

Aprovat per tres vots a favor i cap en contra.